2012. január 20., péntek

Kiskassai közös varrás


Sziasztok!

Ezen a szombaton egy fantasztikus napot töltöttünk el együtt Kiskassán. Régóta tervezgettük, és most végre megvalósult. Több generáció együtt, egymásért, segítve, adva-kapva, szeretetért, szeretetet.

Elindultak a gondolatok, tervek, lehetőségek felkutatása az elkövetkező időszakokra.
Azt gondolom, legalább 25 ember röpködött az örömtől délutánra.Kiskassán Anitával, Dorkával, Enikővel, Vandával és Zotyával foglalkozunk pár hónapja Marával, heti 1 alkalommal. Nekik, értük szerveztük, hogy lássák, tapasztalják meg ezt a közösségi élményt. 

Ibolya és Ti, olyan fergeteges hangulatot teremtettetek a jó kedvvel végzett munkával, ami átragadt az idősekre és az ott lévőkre,  akik lelkesen tanították meg a gyerekeknek az étel elkészítését. Babgulyást főztek, tésztát dagasztottak. 


Amíg főtt az étel, kelt a tészta, a gyerekek megfestették a kis zsákocskájukra a kiválasztott mintát Mara segítségével. Közben a maguk főzte teát itták, és kínálgattak bennünket is.
 Jutott idő Sárára, a legkisebb tanítgatására, szeretgetésére is, aki Zsuzsával jött. A megkelt tésztát kiszaggatták, megsütötték, és azon nyomban mind megettük a babgulyással együtt.
Akik ebben segítették őket: Ica mama, Erzsi mama,Teri néni és Fecó fiam.
A pécsi lányok: Anikó, Zsuzsa, Anna, Ildi, Gabi, Ildikó, Csilla
A villányi lányok, Tündi, Ildi, Vali és Cuni sütit hoztak, amit 
délután a köszöntés és a közös éneklés után el is tüntettünk.

Estére elkészült az összes hátizsák és a gyerekek zsákocskája is.
 


Hát így telt el az első " újév nyitogató" közös találkozónk Kiskassán. A tudás szájról - szájra, tűről-tűre terjedt, úgy mint régen a fonóban, 
és még énekeltünk is, csak még nem táncoltunk., de legközelebb  még az is előfordulhat.


Köszönjük Nektek!

           Mariann és Mara