2012. április 23., hétfő

Minden nagy teljesítmény egy álommal kezdődik 2.rész

"Az álom szárnyra kelt és magával ragadta társaimat, 
akik azonnal mellém álltak, és hittek az álmunkban."

  Természetesen voltak szemlélők, kétkedők, csodálkozók, ellendrukkerek, ahogy ez lenni szokott. Mi sem voltunk kivételek. Annyira erősen hittem ebben az álomban, hogy eszembe sem jutottak a nehézségek, az meg pláne nem, hogy nem sikerülhet.
  2011 augusztus havában, egy meleg délután elindultunk Tündivel és Valival Nagynyárádra, ahol már várt bennünket Csilla. Velük több éve varrok együtt Villányban. Megnéztük a kékfestő kiállítást, és elmeséltük Csillának, mit szeretnénk a következő évben. Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadta, további ötleteket, lehetőségeket ajánlott fel. Ettől még nagyobb lázba jöttünk. Lelkesen meséltünk a tervünkről a csoportjainkban, ami nem volt ilyen nagy akkor még. Ildi Villányból felvetette az ötletet, hogy varrjunk 92 blokkot, mert Sárdi János bácsi 92 éves lesz jövőre. Óriási! Na de hányan varrjuk, milyen motívummal? Még rengeteg kérdés, ötlet merült fel, ami hosszas beszélgetésekben folytatódott.
  A letisztult eredményt Marának köszönhetjük, aki biztatott bennünket. Együtt találtuk ki a csillagokat, mert fontos volt, hogy jelképezzen a kész munka és az is lényeges volt, hogy a kékfestő anyag kapja a fő hangsúlyt. Úgy gondoltam, ezt mindenkinek tudnia kell, hogy legyen lehetőségük ebben részt vállalni. Mara megírta a felhívást, megszerkesztette hozzá a képanyagot. Elküldte Magdinak Szekszárdra, aki nagy örömmel fogadta és segített, hogy megjelenhessen a Hírfoltokban, a Magyar Foltvarró Céh újságjában. Kati, a szerkesztő is nagyon kedvesen és figyelmesen segített, hogy jó minőségű legyen a felhívás. A decemberi számban jelent meg, és azonnal érkeztek az első jelentkezők. Az ünnepek után, újra hirdettünk, már más fórumokon is. Elküldtem a meghívókat az ismerős foltvarró társainknak személyesen is. Többek között Ritának Bajára, aki azonnal jött, és sok varrótársat hozott magával. Ezek között volt Mónika is, akivel azóta együtt "játszom", és hatására többen csatlakoztak hozzánk is. Itt ismertem meg Imolát, aki Norvégiából küldött csillagot! Meg kell említenem Erzsi nénit, aki 98 évesen varrta a csillagát! Az ország számos pontjáról érkeztek a felajánlások. A közvetlen varrótársaink a térségből, Pécs-Villány -Vajszló, nagy lelkesedéssel velünk voltak!
 Januárban megszületett a blog, amin vezetjük az eseményeket, a csillagok érkezését. Olvashattok az indíttatásról. Megismerhetitek Sárdi János kékfestő mester életútját. Szeretnénk, hogy részesei legyetek a csillagok várásának , érkezésének örömében. Láthatjátok a közös csillagvarrás boldogságos képeit is Villányban. Azon a hétvégén vastag hótakaró lepte el a környéket, ami gyönyörű volt, ám ez miatt sokan csak lélekben voltak velünk.

 A csillagok folyamatos érkezése, a kedves üzenetek, levelezések megszépítették napjainkat. Mire eljött a tavasz, meg volt az összes csillag, és még mindig érkeznek.................
  

                              
                                                                                                                                          Mariann



Nincsenek megjegyzések: